Revelația voleiului pe plajă feminin

Deși nu are plajă, Alba Iulia a fost în aceste zile gazda Campionatului Universitar de Volei pe Plajă. Dacă Galațiul a organizat cu succes un campionat de ping-pong alpin, de ce nu ar organiza și Alba Iulia un campionat de volei pe plajă, sau pe viitor, de ce nu, poate un concurs de surf..

Am aflat cu totul întâmplător de acest campionat. Plecasem de dimineață cu ceva treburi importante în oraș (deși nu mai știu exact cu ce treburi și nici nu mai contează) însă am trecut pe lângă terenul nou amenajat special pentru volei pe plajă. Acolo tocmai începea proba feminină, care a adunat nu mai puțin de 12 echipe din toată țara. Un meci nu am ratat până seara!
Nu m-am uitat în viața mea la volei până acum. Știam doar ca e un sport la care se folosește în mod greșit un fileu de tenis cu piciorul, care se amplasează mult prea sus și ca să fie varza completă, practicanții în loc să dea în minge cu piciorul și cu capul, ei dau cu mâna. Ce poate fi interesant la un astfel de sport?! Desconsideram profund această ramură sportivă până mai ieri, la primul meu contact cu voleiul de plajă feminin… Nu credeam că voleiul poate fi atât de pasionant și că poate oferi un spectacol atât de electrizant. Și judecând după tribunele pline până la refuz (exclusiv de către persoane de sex masculin) îmi dau seama că nu sunt singurul care a avut revelația acestui sport.

În tribunele arhipline îl zăresc pe Ghiță, echipat de pescuit, cu undițele la el.
– Ce faci bă cu echipamentul ăsta pe tine?
– D’apăi am plecat de ieri la pești da’ am trecut pe lângă teren și aici m-am proptit.
– De ieri ești aici?!
– Da, am dormit aici ca să prind loc mai în față că ieri o fo’ full de lume și deabia am prins un loc departe de teren. Azi îi mai lejer da’ oricum stau până mâine că mâncare am destulă că am plecat de acasă pregătit, ca la pești..
– Băi dar ce de lume.. Uite-l și pe Văsălie. Ăsta nu trebuia să fie beat deja la ora asta?! Ce caută aici?
– Ba.. ai dreptate. Dar de dimineață l-am văzut urmărind fascinat meciurile. O fi uitat să meargă la birt. S-or adunat aici oameni pe care nu i-am văzut de zeci de ani ba chiar unul sau doi de care io unul știam că-s morți. Și îți mai zic ceva, dar să rămână între noi și sper că nu mă crezi nebun… Io îs convins că l-am zărit în tribune pe Elvis..

– Uite-l și pe Feri mai sus. Bă, de când nu l-am mai vazut.. Feriiii!! Servus bă! Ia o bere că eși aproape de dozator și hai lângă noi. Da’ cum de ești înțolit așa la patru ace pe căldura asta?
Cu o tresărire vizibilă Feri își desprinde privirea vrăjită de la teren și își privește veșmintele.
– Ioiiii!! Am plecat de dimineață la părăstas la mama și uitat de el!
Nu am mai apucat să beau berea aia cu el fiindcă a plecat în trombă, aruncând totuși din goana lui câte o privire în spate, spre terenul de volei.

Spre seară s-a terminat proba feminină. Tribunele au aplaudat frenetic și îndelung, sperând la un bis, însă acesta nu s-a petrecut.
Bravo Alba Iulia pentru organizarea acestui campionat și pentru șansa oferită atâtor barbați de a descoperi minunata față (lateralele și spatele) ale acestui sport nobil! Abia aștept ediția viitoare.
Aici puteți să vedeți mai multe imagini sugestive care vă vor convinge de frumusețea acestui sport:
http://www.absport.ro/principale/foto-universitatea-ovidius-constanta-f-si-universitatea-de-vest-timisoara-m-primele-castigatoare-ale-campionatului-universitar-de-volei-pe-plaja-gazduit-la-alba-iulia/#